De kaart

De kaart

Hapjes

Zie suggestiebord

Voorgerechten


Koude voorgerechten


Rundscarpaccio met de klassieke garnituur - €16
Garnaalcocktail - €18
Gerookte zalm - €18

Warme voorgerechten


Scampi look, diabolique of kreeftensaus - €16
Artisanale kaaskroketten - €13

Duo van kaas- en garnaalkroket - €15
Artisanale garnaalkroketten - €17
Duo van wildkroketten (hert & fazant) - €16
Soep van de dag - €6


Hoofdgerechten


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een fris slaatje, verse frietjes, puree of kroketjes.


Op zaterdagavond en zondagmiddag bieden we ook suggestiemenu's aan.

 

Vleesgerechten

A la minute bereide americain van de chef (rauw rundsvlees) - €22
Vlaamse stoverij - €22
Rundsteak Belgisch Witblauw (+/- 250 gram) - €24

Paardensteak 1e keuze (+/- 250 gram) - €25
Entrecôte (+/- 500 gram) - €33
Gourmethamburger - €22

Sauzen te verkrijgen bij de vleesgerechten:

Peperroomsaus - € 3
Champignonroomsaus - € 3
Bearnaise - € 3
Gebakken champignons - €5

Visgerechten

Tomaat grijze garnaal (jonge sla, gepelde tomaat, grijze garnalen, ei, cocktailsaus) - €28
Vispannetje (zalm, kabeljauwhaasje, tongrolletje, scampi, grijze garnalen) - €28

Scampi look, diabolique of kreeftensaus- €26
Pasta scampi diabolique - €26

Zeetong (+/- 400 à 450 gram) met verse tartaarsaus- dagprijs
Gebakken zalmfilet met tartaar-, kreeftensaus of bearnaise - €26


Salade

Salade geitenkaas - € 22
Salade Dorp Acht - €28

Artisanale kroketten
Garnaalkroketten (3 st) €22.5
Kaaskroketten (3t) €20


Kindergerechten (tot 12 jaar)

Curryworsten met appelmoes en frietjes - €10
Kipnuggets met appelmoes en frietjes - €10
Kindersteak met appelmoes en frietjes - €15
Kindervarkenswangetjes met appelmoes en frietjes - €15
Kinderijsje - €6


 

Wij werken met verse ingrediënten en bestellen dagelijks een kleine hoeveelheid om de versheid te garanderen, daarom kan het zijn dat bepaalde gerechten niet meer voorradig zijn.
Gelieve het aantal gerechten te beperken tot maximum 5 verschillende gerechten per tafel.


Pannenkoeken

(te verkrijgen tussen 14.00u en 17.30u)

met suiker - €6

met confituur en boter - €7

met slagroom - €7

met ijs en slagroom - €9

met ijs, slagroom en warme chocoladesaus  - €10
Kinderpannenkoek met suiker - €3

Desserten

Verwenkoffie 

Crème brûlée

Duo van sorbet-ijs 
Coupe kolonel (citroensorbet en wodka) 
Citroensorbet met limoncello 
Caffé glacé
Coupe vanille 
Coupe dame blanche (warme chocoladesaus van Callebaut) 

Coupe advocaat

Coupe bresilienne 
Coupe van de chef (warme chocoladesaus en advocaat) 

Sabayon met bolletje ijs (per 2 personen) 
Tiramisu
Chocomousse
Panna cotta met rood fruit


Reserveren kan via mail of telefonisch : dorpacht@gmail.com - 0477/18 19 41